SAAB 9-5 2010-2011 Intercooler | ng9-5 - Saab - Modellanpassat

Din produkt är lagd i varukorgen!

Product image

Handla vidare
Gå till kassan

15 % rabatt på hela sortimentet.

Snabba leveranser från eget lager
Kundtjänst på plats
Snabb leverans
Kundsupport

SAAB 9-5 2010-2011 Intercooler

8709 SEK
Artnr: 
ICM-370
Antal: 
Lägg i kundvagnen
  • Snabba leveranser
  • Trygga köp
  • 14 dagar öppet köp
Produktbeskrivning
do88 prestandaintercooler designad för enkel montering i din SAAB NG 9-5 2010-2011!

Fördelar do88 högprestandaintercooler (originalintercooler):
- Större cellpaketsvolym: 14.048cm3 (7.735cm3), 81% större!
- Större aktiv kylarea, 2.810cm2 (2.417cm2), 16% större!
- Luftflöde vid 0,15 bar tryckfall: 410 CFM (339 CFM), 21 % högre!
- Temperatur efter intercooler vid samma testförhållanden: 22°C (35°C), do88 13°C lägre!

Vi är väldigt glada över att under 2022 lansera en rad produkter till världens alla NG 9-5-entusiaster! Förväntan var hög när Saabs sista, svårt efterlängtade flaggskepp NG 9-5 debuterade på Frankfurtsalongen 2009. Bilen som skulle bära detta svenska märke in i framtiden. 10 år efter konkursen vet vi svaret – det gick inte. Det blev bara två officiella årsmodeller och Sportcombin hann knappt se dagens ljus. Inte desto mindre är NG 9-5 en levande bil som än idag sticker ut i trafikbilen, den har en närvaro och design som ännu känns modern. Vi på do88 har våra svenska biltillverkare varmt om hjärtat och detta är vårt bidrag för att dessa klenoder ska leva vidare. Original i all ära, men förbättrad kylning bidrar både till ökad driftsäkerhet samt bättre prestanda. För Saab, då som nu.

Vi började vår utveckling med att 3D-scanna hela det givna utrymmet på bilen för att på ett rationellt sätt kunna jobba med produkterna i CAD-miljö. Hela systemet är flödesoptimerat, radier och vinklar är omarbetade i omgångar för att nå bästa resultat! Den färdiga produkten är CFD-verifierad och därtill självklart flödesverifierad i vår egen flödesbänk, Superflow SF-1020, så att du som kund ska veta vad du köper. Den levereras med CNC-bearbetade anslutningar enligt originalsnitt. Detta gör att man kan återanvända bilens originalslangar som är väl tilltagna redan från början. Till denna intercooler kan du även välja våra rörkit, se separat produkt, och till dessa medföljer då en adapter för nämnda snabbkoppling för att skapa en vanlig slanganslutning.

Denna laddluftkylare är konstruerad för bästa kylförmåga under krävande förhållanden. Tillverkad helt i aluminium med helsömmade svetsar garanterar den hållbarhet och uthållighet när det verkligen krävs. Den utökade cellpaketsvolymen förbättrar kylförmågan och sänker motorns inloppstemperatur. Eftersom detta är en do88-prestandaprodukt, har vi självklart utfört grundliga tester i utvecklingsfasen för att nå bästa prestanda. Tankarna är gjutna för att garantera optimalt luftflöde och kommer med bearbetade fästpunkter för AC-kondensor samt vattenkylare. Denna intercooler är utrymmesoptimerad så långt det bara är möjligt för montering på ursprunglig plats.

Hela 81% större cellpaketsvolym är en skillnad som vi är stolta över att ha åstadkommit. Det är något som verkligen känns. Motorn drar betydligt bättre över hela registret och tål upprepade gasrepor utan att bygga värme. Uppfattningen att laddluftkylaren är något som inte behöver bytas förrän man uppnår en hög trimningsgrad stämmer inte, men är ändå felaktigt vida spridd. Under varma, svenska sommardagar, vid upprepade dragningar, inspirerad körning eller rent generellt i ett varmare klimat, krävs ingen stor ansträngning för motorn för att den ska börja generera farligt höga inloppstemperaturer, även på en helt otrimmad bil. Original-intercoolerns kylningsförmåga är i många fall klart undermålig och det drabbar motorn och dess kraft. Värmen måste bort, annars kommer den utlovade effekten drastiskt att sänkas så fort man börjar gasa. Till detta kommer även ett ökat luftflöde med mindre tryckfall. Mer syre till motorn ger mer effekt – bingo!

Denna produkt levereras med allt som behövs för en enkel montering, monteringsanvisning medföljer givetvis.

Ta hand om din motor, välj do88!
Passar
SAAB 9-5 (YS3G)
Årsmodeller: 2010-2011
Modell: Turbo4 / Turbo4 BioPower / Turbo6 / TiD4 / TTiD4
Motor: 1.6T / 2.0T / 2.8T / 2.0TiD / 2.0TTiD
OE-ref / Ersätter
13241751
1302647

Senast visade artiklar: