Opel Insignia A / Buick Regal Intercooler | Opel - Modellanpass

Din produkt är lagd i varukorgen!

Product image

Handla vidare
Gå till kassan

All produktutveckling sker i vår facilitet i Nykvarn, Stockholm


OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER i gruppen Modellanpassat / Opel hos do88 AB (ICM-370-Insignia)
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER
OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER

OPEL INSIGNIA A / BUICK REGAL INTERCOOLER

8709 SEK
Artnr: 
ICM-370-Insignia
Antal: 
  • Snabba leveranser
  • Trygga köp
  • 14 dagar öppet köp
do88 prestandaintercooler designad för enkel montering i din Opel Insignia A, 2008-2017!

Fördelar do88 högprestandaintercooler (originalintercooler):
- Större cellpaketsvolym: 14.048cm3 (7.735cm3), 81% större!
- Större aktiv kylarea, 2.810cm2 (2.417cm2), 16% större.
- Luftflöde vid 0,15 bar tryckfall: 410 CFM (339 CFM), 21 % högre!

Vi är väldigt glada över att under 2022 lansera en rad produkter till Saab 9-5, Opel Insignia och Buick Regal.

Vi började vår utveckling med att 3D-scanna hela det givna utrymmet på bilen för att på ett rationellt sätt kunna jobba med produkterna i CAD-miljö. Hela systemet är flödesoptimerat, radier och vinklar är omarbetade i omgångar för att nå bästa resultat! Den färdiga produkten är CFD-verifierad och därtill självklart flödesverifierad i vår egen flödesbänk, Superflow SF-1020, så att du som kund ska veta vad du köper. Den levereras med CNC-bearbetade anslutningar enligt originalsnitt. Detta gör att man kan återanvända bilens originalslangar som är väl tilltagna redan från början. Till denna intercooler kan du även välja våra rörkit, se separat produkt, och till dessa medföljer då en adapter för nämnda snabbkoppling för att skapa en vanlig slanganslutning.

Denna laddluftkylare är konstruerad för bästa kylförmåga under krävande förhållanden. Tillverkad helt i aluminium med helsömmade svetsar garanterar den hållbarhet och uthållighet när det verkligen krävs. Den utökade cellpaketsvolymen förbättrar kylförmågan och sänker motorns inloppstemperatur. Eftersom detta är en do88-prestandaprodukt, har vi självklart utfört grundliga tester i utvecklingsfasen för att nå bästa prestanda. Tankarna är gjutna för att garantera optimalt luftflöde och kommer med bearbetade fästpunkter för AC-kondensor samt vattenkylare. Denna intercooler är utrymmesoptimerad så långt det bara är möjligt för montering på ursprunglig plats.

Hela 81% större cellpaketsvolym är en skillnad som vi är stolta över att ha åstadkommit. Det är något som verkligen känns. Motorn drar betydligt bättre över hela registret och tål upprepade gasrepor utan att bygga värme. Uppfattningen att laddluftkylaren är något som inte behöver bytas förrän man uppnår en hög trimningsgrad stämmer inte, men är ändå felaktigt vida spridd. Under varma, svenska sommardagar, vid upprepade dragningar, inspirerad körning eller rent generellt i ett varmare klimat, krävs ingen stor ansträngning för motorn för att den ska börja generera farligt höga inloppstemperaturer, även på en helt otrimmad bil. Original-intercoolerns kylningsförmåga är i många fall klart undermålig och det drabbar motorn och dess kraft. Värmen måste bort, annars kommer den utlovade effekten drastiskt att sänkas så fort man börjar gasa. Till detta kommer även ett ökat luftflöde med mindre tryckfall. Mer syre till motorn ger mer effekt – bingo!

Denna produkt levereras med allt som behövs för en enkel montering, monteringsanvisning medföljer givetvis.

Ta hand om din motor. Välj do88.

Passar:

Opel Insignia A
Modellår: 2008-2017
Motor: Bensin och diesel större än 2 liter.
2.0T / 2.8T / 2.0TiD / 2.0TTiD

Buick Regal
Modellår: 2011-2017
Motor: Bensin och diesel större än 2 liter.
2,0T

OE-referens:
13241751, 1302647