BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm / Längd 150mm

Din produkt är lagd i varukorgen!

Product image

Handla vidare
Gå till kassan

All produktutveckling sker i vår facilitet i Nykvarn, Stockholm


BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15° i gruppen Motor / Tuning / Luftfilter / BMC Koniskt Luftfilter hos do88 AB (FBTW70-150P)
BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15°
BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15°
BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15°
BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15°

BMC Twin Air Koniskt Luftfilter, Anslutning 70mm, Längd 150mm, 15°

Artnr: 
FBTW70-150P
666 SEK
Antal: 
  • Snabba leveranser
  • Trygga köp
  • 14 dagar öppet köp

BMC TwinAir Luftfilter

BMC luftfilter är en världsledande aktör på marknaden för luftfilter för fordon, lämpade både för gata och racing på högsta nivå.

Filter från BMC är designade och framtagna för att möjliggöra ett bättre flöde än original och presterar i vissa fall mindre än halva tryckfallet jämfört med ett original pappersfilter. Filtren möjliggör alltså bättre flöde tillsammans med bättre filtrering och därmed ökat skydd för motorn!

Filtren levereras inoljade och är redo att användas direkt vid leverans. De är designade med en maximal luftfilterarea, med inlopp både i mitten av konan samt på filtrets utsida, och är lämpliga för samtliga bil- och motorcykelapplikationer och kan användas tillsammans med luftmassemätare.

BMC luftfilter är tillverkade av ett bomullsmaterial som möjliggör god genomsläpplighet samtidigt som kombinationen av flera oljade bommullslager förhindrar föroreningar och smuts i storlek från 7 mikron och uppåt. Syntetiska filter kan normalt förhindra föroreningar från 80 mikron och uppåt. Med dagens teknik finns det inget bättre filtersystem tillgängligt!

Det röda gummit är särskilt framtagen för att motstå värme, stötar och vibrationer. Alla BMC-filter är tvättbara. Vi erbjuder rengöringsmedel och olja, särskilt lämpade för detta ändamål.

Att välja filter:

  1. Dimensionerna för respektive filter är enligt ritning och datatabellen.
  2. Filtrets gummianslutning monteras på ett rör eller fläns med samma/närliggande ytterdiameter som filtrets innerdiameter.
  3. Välj ett filter med så högt luftflöde som möjligt samtidigt som det medger en korrekt installation*. Luftflöden visas i diagrammet samt i datatabellen.

* De flesta motorer presterar bäst med lägsta möjliga restriktion på insugssidan. Välj ett filter med så högt luftflöde som möjligt samtidigt som det kan tillföras så kall luft som möjligt. Dragningen av rör och slang från luftfiltret till motorn är mycket viktigt. Använd så få tvära böjar som möjligt för att uppnå ett lågt tryckfall och enhetligt luftflöde till ditt insug eller turboinlopp. Vi har ett brett sortiment av aluminiumrör och silikonslangar för att bygga detta.

A Ø: 70 mm
B Ø: 108 mm
C Ø: 85 mm
D: 198 mm
E: 44 mm
F: 15 °
CFM @ 6Mbar: 161 CFM